dijous, 13 de setembre de 2012

AIXÍ NO ANEM BÉ!

Ja ha començat el nou curs i no ho fa amb normalitat.


La comunitat educativa de l’escola Wagner volem expressar el nostre rebuig davant les contínues agressions i retallades a l’educació pública per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest curs escolar 2012-2013 no comença amb normalitat perquè tot i que s’escolaritzen 20.000 alumnes més a l’ensenyament públic,  aquests seran atesos per 3.092 professors/es menys. Aquesta reducció de professorat s’afegeix a la que s’ha anat produint els darrers 2 cursos, afectant necessàriament l'atenció i la qualitat de l'ensenyament, dificultant l'assoliment d'objectius com la reducció del fracàs escolar, la inclusió i l’atenció individualitzada a l’alumnat. Afegit això a més mesures com  l’augment d’alumnes per aula, la no cobertura de substitucions o la contractació en precari de milers de docents.

El llistat de retallades afecta a: pressupostos pel funcionament de centres, beques i ajudes a l'estudi, ajuts d’acollida matinal, subvencions que han vist eliminades les AMPA, aportació de la Generalitat a les escoles bressol, Programes de Qualificació Professional Inicial, subvencions a les escoles de música, taxa de 360 € que haurà de pagar l’alumnat de FP de grau superior, les retallades dels serveis educatius, les reduccions d’educadors i auxiliars per als alumnes amb necessitats educatives especials (la partida per a contractació d’aquests professionals es redueix a la meitat) i un llarg etc.

La societat catalana no es pot permetre aquesta situació.
La retallada acumulada dificulta el manteniment d'una educació pública de qualitat a Catalunya i cal denunciar-ho com l'agressió més greu que ha patit l’educació pública mai a casa nostra, fent recaure el cost d’aquesta crisi en els professionals de l’educació, l’alumnat i les famílies i, en especial, aquelles amb més risc d’exclusió social.
Les polítiques d’aquest  Govern han traspassat la línia vermella fent perillar seriosament la qualitat de l’educació pública, minvant l’equitat del sistema i augmentant les desigualtats entre l’alumnat de Catalunya.

El govern, en ús de les seves competències, ha decidit que l’educació no és una prioritat . Amb les seves polítiques situa Catalunya en uns nivells de despesa pública en educació  clarament inferiors a la mitjana europea i espanyola.  A la cua en inversió en educació, els primers en retallades.

De tota manera, a les nostres escoles i instituts hi ha equips de mestres, professorat i professionals de l’educació que faran tot el possible per tal de compensar aquests condicionants. El nostre compromís en construir una escola pública de qualitat és el que explica la  nostra preocupació. És per això que volem fer-la visible a través del nostre bloc.

PROU RETALLADES !
ENSENYAMENT PÚBLIC I DE QUALITAT PER A TOTHOM!