diumenge, 2 de desembre de 2012

"A L'ESCOLA LA FRUITA ENTRA SOLA"

Per tercer any consecutiu l'escola Wagner participa en el PLA DE CONSUM DE FRUITA A LES ESCOLES, una iniciativa de la Unió Europea que a Catalunya es fa efectiva mitjançant una acció coordinada dels departaments d'Agricultura, Salut i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Aquest pla consisteix, com bé ja sabeu, a distribuir gratuïtament fruita i verdura fresca als escolars de 2n cicle d'educació d'educació infantil i de primària (infants de 3 a 12 anys) de centres educatius de Catalunya, que ho sol·licitin.

Durant el curs escolar, una setmana de cada mes, es distribuirà fruita i/o verdura seleccionada en funció de l'estació de l'any, la proximitat i la qualitat.

La fruita es reparteix entre els nens i les nenes dins del recinte de l'escola, perquè en consumeixin durant l'esmorzar i/o el berenar.

Està demostrat el benefici de consumir 5 racions al dia de fruites i verdures (tres peces de fruita i dues racions de verdura).

Què és una ració de fruita?

- 1 peça mitjana de poma, pera, taronja, préssec, etc.
- 1 o 2 talls de síndria, meló, pinya, etc.
- 1 bol de cireres, maduixes, etc.

Què és una ració de verdura?

- 1 plat de verdura cuita, mongeta tendra, espinacs, crema de carbassó, minestra, etc.
- 1 o 2 tomàquets amanits, etc.
- 1 plat d'amanida variada, etc.

A més a més, les escoles participants desenvoluparan activitats complementàries al consum de fruita.

 

Font: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca,

Alimentació i Medi Natural. Generalitat de Catalunya


Ah! I si voleu jugar al JOC DE LA FRUITA cliqueu el cartell "A L'ESCOLA LA FRUITA ENTRA SOLA" del lateral dret del bloc i us el descarregueu.

BON PROFIT!!!!