dimecres, 13 de febrer de 2013

ANY NOU XINÈSL'Any Nou xinès és la festivitat més important de la Xina i ho celebren més de 1.300 milions de persones, juntament amb la diàspora xinesa, que suposa 50 milions de persones més. A Espanya, les comunitats xineses residents a les diferents ciutats també participaran en les festes que comencen el 10 de febrer del 2013 (l'any 4711).
L'Any Nou xinès, que aquest any correspon a l'Any de la Serp, és també conegut com a Festa de la Primavera, ja que es celebra a partir de la segona lluna nova després del solstici de desembre, i segons l'any pot caure entre el 21 de gener i el 21 de febrer. Té el seu origen en una llegenda popular i es commemora en molts racons del món.
És un període ple de festes, que comença amb el dia d'Any Nou (正月, Zheng yuè) i que acaba al cap de quinze dies amb la Fira del Fanal (元宵, 元宵, yuánxiāojié). A la Xina, durant aquests dies festius es produeix el major moviment migratori del planeta, amb milions de xinesos viatjant d'un costat a un altre del país per celebrar l'Any Nou xinès al costat dels seus familiars.
L'estudiant d'origen xinès Liu Hongyi ens ha preparat un relat perquè ens acostem a la festivitat més important de la Xina: quin significat té per als xinesos i xineses, el detall dels preparatius, i la seva gastronomia i tradicions.
Si voleu saber
les diferents activitats que la comunitat xinesa celebrarà en diferents ciutats espanyoles, tot i que aquest any no es realitzaran les habituals desfilades a Barcelona i Madrid, cliqueu AQUÍ.
Així doncs, FELIÇ ANY NOU o el que és el mateix
新年快(xīn nián kuài lè !)
Font: Casa Àsia